Waldseepfad Rieden

Het Traumpfad Waldseepfad Rieden (Bosmeerroute Rieden) in de Eifel bewandelen

Geniet van sprookjesachtige dalen, serene bossen en prachtige uitzichten op het vulkaanlandschap. Het bosmeer Rieden en het panorama vanaf de uitkijktoren Gänsehalsturm gelden als hoogtepunten van deze route.

Beschrijving van de Waldseepfad Rieden

De route gaat van start aan de idyllische oever van het bosmeer Riedener Waldsee en voert langs de beek Rehbach naar het plaatsje Rieden. Voorbij de mineraalbron Sauerbrunnen en het kruispunt van Rieden leidt een schilderachtig pad u het woud binnen. Een aangenaam bospad leidt nauwelijks merkbaar omhoog. Deinende varenbladeren en ruisende bladerdekens begeleiden u naar een majestueus beukenbos.

Na een korte wandeling over een uitgestrekte weide komt de zendtoren Gänsehals in zicht. Een kronkelpaadje voert u gestaag omhoog naar een dicht begroeid naaldbos. Na een korte tocht langs de rand van het veld en door een betoverend dennenbos bereikt u de zendtoren, die altijd is geopend voor het publiek. De beklimming van de torentrappen wordt beloond met een adembenemend panorama op het vulkaangebied van de Eifel en het Neuwieder Becken. Daarop volgt een korte afdaling door gemengde bossen en het open veld naar de schuilhut Gänsehalshütte, waar u kunt genieten van spectaculaire uitzichten.

Aangekomen bij de wandelparkeerplaats loopt de route parallel aan het Traumpfad ‘Vier-Berge-Tour’. Bij het panorama Maifeldblick scheiden de wandelroutes zich opnieuw. U begeeft zich in een gevarieerd landschap van bossen en open velden. Daar treft u het panorama Udelsheck, dat prachtige uitzichten biedt op het Nettetal en Kirchwald. Daarop vervolgt de weg zich opnieuw bergafwaarts naar de Riedener Waldsee, uw beginpunt en eindbestemming.

Hoogtepunten van de Waldseepfad Rieden

  • het idyllische bosmeer Waldsee Rieden
  • Rehbachtal
  • zendtoren Gänsehals met prachtige panorama’s op de Eifel en Rijn
  • het Eifel-dorpje Rieden met een mineraalbron
  • schuilhut Gänsehalshütte met adembenemende uitzichten

 

Bron:http://www.traumpfade.info