Sorry, this entry is only available in Dutch and German. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Virne-Burgweg

Het Traumpfad Virne-Burgweg (Virne Burchtroute) in de Eifel bewandelen

Deze route leidt door een sprookjesachtig landschap met bossen en open heidevelden. Verken de ruïne van de Virne-burcht en geniet vanaf de Schafberg van adembenemende uitzichten op de Eifel. Het natuurschoon van de Blumenrather Heide maakt de charme van deze route compleet.

Beschrijving van de Virne-Burgweg

De route gaat van start bij het gemeentehuis van Virneburg en voert boven de beek Nitzbach omhoog naar een kapelletje. Een smal kronkelpad voert u door het weidelandschap, waarna u aankomt bij de imposante ruïne van de Virne-burcht. Daarop volgt een afdaling naar het dorp, tot aan de bosrand. Boven de Nitzbach voert de route u opnieuw door het bos. Gestaag klimmend begeeft u zich over een zijdal naar een bos met metershoge bomen. Vervolgens komt u uit bij heidevelden met jeneverbessen op de Schafberg, waar u kunt genieten van een adembenemend panorama op de Eifel.

Na een wandeltocht over bos- en veldpaden passeert u de B258 en komt u aan bij de Blumenrather Heide. Het prachtige opgaande heidelandschap maakt zich los van de gemengde bossen en biedt prachtige uitzichten op het slot Nürburg.

Voorbij de Brauberg komt u aan bij een schuilhut boven de burcht Virne, waar u wordt onthaald op een prachtig panorama. Via een bergpad langs de hellingrand daalt u af naar het Nitzbachtal. Hier passeert u een beekje, waar u uw vermoeide voeten op wat verkoeling kunt trakteren. Daarop volgt een klim over weelderig bloeiende weidehellingen. Op een rustplaats aan de bosrand kunt u op adem komen en genieten van een prachtig uitzicht op de burcht Virne. Vervolgens voert de route u terug naar het startpunt — uw eindbestemming.

Hoogtepunten van de Virne-Burgweg

  • Nitzbachtal
  • de ruïne van de burcht Virne (midden 13e eeuw)
  • uitgestrekte heidevelden met jeneverbes (Blumenrath en Schafberg)
  • bergpad
  • panorama’s op de Eifel
  • zicht op het slot Nürburg

 

Bron:http://www.traumpfade.info