Virne-Burgweg

Het Traumpfad Virne-Burgweg (Virne Burchtroute) in de Eifel bewandelen

Deze route leidt door een sprookjesachtig landschap met bossen en open heidevelden. Verken de ruïne van de Virne-burcht en geniet vanaf de Schafberg van adembenemende uitzichten op de Eifel. Het natuurschoon van de Blumenrather Heide maakt de charme van deze route compleet.

Beschrijving van de Virne-Burgweg

De route gaat van start bij het gemeentehuis van Virneburg en voert boven de beek Nitzbach omhoog naar een kapelletje. Een smal kronkelpad voert u door het weidelandschap, waarna u aankomt bij de imposante ruïne van de Virne-burcht. Daarop volgt een afdaling naar het dorp, tot aan de bosrand. Boven de Nitzbach voert de route u opnieuw door het bos. Gestaag klimmend begeeft u zich over een zijdal naar een bos met metershoge bomen. Vervolgens komt u uit bij heidevelden met jeneverbessen op de Schafberg, waar u kunt genieten van een adembenemend panorama op de Eifel.

Na een wandeltocht over bos- en veldpaden passeert u de B258 en komt u aan bij de Blumenrather Heide. Het prachtige opgaande heidelandschap maakt zich los van de gemengde bossen en biedt prachtige uitzichten op het slot Nürburg.

Voorbij de Brauberg komt u aan bij een schuilhut boven de burcht Virne, waar u wordt onthaald op een prachtig panorama. Via een bergpad langs de hellingrand daalt u af naar het Nitzbachtal. Hier passeert u een beekje, waar u uw vermoeide voeten op wat verkoeling kunt trakteren. Daarop volgt een klim over weelderig bloeiende weidehellingen. Op een rustplaats aan de bosrand kunt u op adem komen en genieten van een prachtig uitzicht op de burcht Virne. Vervolgens voert de route u terug naar het startpunt — uw eindbestemming.

Hoogtepunten van de Virne-Burgweg

  • Nitzbachtal
  • de ruïne van de burcht Virne (midden 13e eeuw)
  • uitgestrekte heidevelden met jeneverbes (Blumenrath en Schafberg)
  • bergpad
  • panorama’s op de Eifel
  • zicht op het slot Nürburg

 

Bron:http://www.traumpfade.info