Nette-Schieferpfad

Het Traumpfad Nette-Schieferpfad (Nette-leisteenroute) in de Eifel bewandelen

Door het idyllische rivierlandschap van de Nette voert de route u over smalle paadjes en langs steile leisteenwanden. Geniet van inkijkjes in leisteengroeven, adembenemende panorama’s en een avontuurlijk pad door een oude spoortunnel.

Beschrijving van de Nette-Schieferpfad

Over de stenen brug ‘Nettebrücke’ in Trimbs voert de route naar de bloeiende uiterwaarden van de Nette. Eerst volgt u het kabbelende riviertje, dan gaat u op onverharde graspaden bergopwaarts. Over zeldzame schrale weiden en langs ruwe rotsformaties van leisteen bereikt u al gauw Trimbser Schweiz, waar u een prachtig uitzicht op Trimbs en Welling wacht. Nadat u een tijdje door de uitgestrekte velden heeft gelopen, bereikt u verderop de Burberg. Hier wordt u op een fraai panoramisch uitzicht op het Nettetal getrakteerd. Langs de hellingrand daalt u weer af naar het Nettedal.

In het dal aangekomen begeeft u zich op een mooi natuurpad langs de kabbelende Nette. Door bosachtig gebied gaat het pad langzaam maar zeker omhoog en wat later zien we de indrukwekkende ingang van de oude spoorwegtunnel ‘Hausen 2’ opdoemen. Lopend door de 250 m lange, verlichte tunnel wordt u bevangen door de avontuur en de romantiek van de spoorwegen van weleer. Aan het eind van de tunnel heeft u een uniek uitzicht op het Nette-Viadukt. U gaat vervolgens het rustige bos weer in en lopend langs de bosrand kunt u steeds opnieuw genieten van de fraaiste uitzichten. Dan volgt een steile afdaling in het Nettedal. Langs de rivier, door smalle zijdalen komt u na een paar kilometer bij uw eindbestemming in Trimbs – daar waar u ook bent gestart.

Hoogtepunten van de Nette-Schieferpfad

  • beschermd natuurgebied Nettetal
  • ‘Trimbser Schweiz’
  • panoramisch uitzicht Burberg
  • voormalige spoorwegtunnel
  • uitzicht op het Nette-Viadukt
  • mooie leisteenrotsformaties

 

Bron:http://www.traumpfade.info