Hochbermeler

Het Traumpfad Hochbermeler (Hochbermel-route) in de Eifel bewandelen

Rustige bospaden, sprookjesachtige dalen, kronkelende weggetjes en overweldigende uitzichten op de vulkaantoppen van de Eifel. Met als hoogtepunt een wandeling rondom de uitgedoofde vulkaan Hochbermel.

Beschrijving van de Hochbermeler

Startpunt vormt het idyllische Eifeldorpje Fensterseifen. Van hieruit duikt u door de prachtig bloeiende weidelandschappen al snel het koele bos in. Via de Schälskopf, een minivulkaan, komt u weer op de open hoogvlakte van Heunen, waar u kunt genieten van een prachtig weids uitzicht op het Thürelzer Bachtal. De route vervolgt zich naar rechts via een weideweggetje en u passeert een beekje in een klein bos. Even later wordt u opnieuw onthaald op fantastische uitzichten over de open velden.

Voorbij de Heunenhof daalt u af, het vreedzame Thürelzer Bachdal in. Het landschap wordt alleen maar sprookjesachtiger en idyllischer als u bij de vertakking bij een brug in het Kimpelbachtal bent aangekomen. Korte tijd later voert de weg u naar rechts, een zijdal in, en er volgt een klim door een ongerept bos naar de historische Köhler-schuilhut. Langs een beek leidt de route u verder over veld- en bospaden naar de vulkaan Hochbermel. U loopt vlak onder de top om de berg heen en heeft zo een uniek zicht op de door de natuur ‘teruggenomen’ basaltsteengroeve. U komt vlak langs de breukzijde van de voormalige steengroeve helemaal bovenaan de Hochbermel. Hier is het genieten geblazen van de unieke vergezichten. De route vervolgt zich via een rotspad en u begint weer aan de afdaling.

Na een kort stukje op een breed bospad leidt de route u naar links, naar de heuvelrand, met een indrukwekkend uitzicht op Bermel. Even later, als u op de hoofdweg bent aangekomen, kunt u nogmaals een korte omweg naar de oude steengroeve maken. Op deze plek treft u boeiende informatie over vulkanisme en de geschiedenis van de aarde aan. Tot slot loopt het pad gestaag naar beneden, terug naar Fensterseifen – het start- en eindpunt van uw wandeling.

Hoogtepunten van de Hochbermeler

  • ongerepte stille natuur
  • panoramauitzichten en uitkijkpunten over de Vulkaaneifel
  • de historische Köhler-schuilhut
  • wandeling rondom de vulkaan Hochbermel, vlak onder de top
  • door de natuur ‘teruggenomen’ basaltsteengroeve

 

Bron:http://www.traumpfade.info

 

Terug naar overzicht traumpfade in de eifel