Heidehimmel Volkesfeld

Het Traumpfad Heidehimmel Volkesfeld (Heidehemel Volkesfeld) bewandelen

Laat u betoveren door deze route langs een mineraalbron, welig tierende weides, kruidig geurende jeneverbesheiden, serene bossen en overweldigende panorama’s. Karaktervolle oude hutten nodigen uit tot een schilderachtige rustpauze, terwijl de geneeskrachtige bron ‘Sauerbrunnen’ garant staat voor optimale verfrissing.

Beschrijving van Heidehimmel Volkesfeld

De route gaat van start op de parkeerplaats bij de bron ‘Sauerbrunnen’ aan de L 83 in het Nettetal. Een toegangsweg leidt naar het startpunt: de geneeskrachtige ‘Sauerbrunnen’. Via schilderachtige houten traptreden en een onverhard bospad komt u bij het eerste mooie uitzicht op het Nettetal. Dan vervolgt de route zich naar Volkesfeld.

Daar begint de klim naar het indrukwekkende Riethelkruis, dat al van veraf zichtbaar is. Eenmaal daar aangekomen is het genieten van het betoverende panorama-uitzicht op een zee van kruidig geurende jeneverbesheide. Het comfortabele pad leidt u verder over de bergkam. Via weideweggetjes loopt in u in een wijde boog om het nabijgelegen nieuwbouwgebied heen. Na een korte doorsteek door een bos en open velden wordt u op de kruising van de K 63 weer onthaald op een schitterend panorama. U laat Volkesfeld achter u en de route vervolgt zich via een onverharde veldweg naar een welverdiende rustplaats.

Al gauw gaat een smal pad omhoog de heuvels van der Waberner Heide in en laten schilderachtige jeneverbesheide, felgekleurde brem en knoestige dennenbomen zich in al hun pracht zien. Daar treft u de schuilhut Waberner Wacholder aan, die met zijn prachtige panorama-uitzichten uitnodigt uit tot rustig verpozen. U vervolgt uw route door heide en bos, om uiteindelijk uit te komen bij de rotspunt ‘Falkleyblick’, die u een uniek uitzicht op het laaggelegen Nettetal biedt. Langs de daarop volgende promenades door bos en weidevelden kunt met een beetje geluk wilde Kameroenschapen zien.

We maken een kleine omweg van 500 m naar de berg Noorkopf, waar zich wederom een prachtig panoramisch uitzicht ontvouwt. De route vervolgt zich langs de rand van het veld naar beneden richting de Florianshut met een mooi uitzicht op het Nettetal. En verder gaat het, door het bos, via brede bochtige wegen naar beneden het dal in. Aan het einde van de wandeltocht lonkt het ijzerhoudende water van de geneeskrachtige bron ‘Sauerbrunnen’. Na deze gezonde dorstlesser loopt u weer terug naar de parkeerplaats voor de wandelaars – het start- en eindpunt van de route.

Hoogtepunten van Heidehimmel Volkesfeld

  • de jeneverbesheidevelden van Volkesfeld met het Riethelkruis
  • ongerepte Waberner Heide met schuilhut
  • de Falkleyblick, een adembenemend panorama
  • de Florianshut met een prachtig uitzicht op het Nettetal
  • de geneeskrachtige bron ’Sauerbrunnen’
  • schitterende panoramauitzichten

 

Bron:http://www.traumpfade.info

 

Terug naar overzicht traumpfade in de eifel