Booser Doppelmaartour

Het Traumpfad Booser Doppelmaartour (Booser Doppelmaar-route) in de Eifel bewandelen

Deze wandelroute voert u terug naar een ‘hete geschiedenis’. Deze tocht door het vulkaanlandschap van de Eifel biedt betoverende uitzichten op uitgestrekte vulkaanmeren en vulkaantoppen. U kunt volop genieten van het aantrekkelijke Eifel-landschap en de unieke flora en fauna van het beschermde natuurgebied ‘Booser Doppelmaar’.

Beschrijving van de Booser Doppelmaartour

Deze kraterroute gaat van start op de parkeerplaats bij het vulkaanpark ‘Booser Doppelmaar’. Van hieruit voert een smal pad naar de rand van het westelijke droge kratermeer. De route vervolgt zich in de richting van Unterschemel, uitzicht biedend op het imposante silhouet van de ruïnes van de burcht Nürburg. De beide vulkaanmeren zijn in het landschap herkenbaar als uitgestrekte, vlakke ketels.

De route vervolgt zich steil omhoog naar de kraterrand, waar een schuilhut met prachtige uitzichten op Boos uitnodigt tot het inlassen van een aangename rustpauze. Een kleine omweg leidt naar het absolute hoogtepunt van de route: de uitkijktoren Booser Eifelturm, die op het hoogste punt van de Schneeberg maar liefst 25 m de hemel in prijkt. Wie de beklimming van 125 trappen aandurft, wordt beloond met een adembenemend panorama op het prachtige Eifellandschap met zijn uitgedoofde vulkaantoppen. Verderop duikt het wandelpad het bos in, om zich langs oeroude heuvelgraven te vervolgen naar de Hölgertberg. Daarna daalt u via een door bossen omgeven holle weg naar het Nitzbachdal af.

Tijdens uw wandeling kunt u genieten van prachtige uitzichten op de plaatsen Nitz, Drees en Wanderath. Op een sprookjesachtige achtergrond van de bosrijke berg en de grillige kronkelingen van het Nitzbachdal voert het Traumpfad terug naar het beginpunt — uw eindbestemming.

Hoogtepunten van de Booser Doppelmaartour

  • De uitkijktoren Booser Eifelturm met adembenemende uitzichten op de Eifel, tot het bos Westerwald en Hunsrück
  • Acht sintelkegelvulkanen en twee droge vulkaanmeren die getuigen van de vurige geschiedenis van het oostelijke deel van de Eifel

Bron:http://www.traumpfade.info

Terug naar overzicht traumpfade in de eifel