Bergheidenweg

Het Traumpfad Bergheidenweg (Bergheideroute) in de Eifel bewandelen

De Bergheidenweg is een wandelroute langs fraaie paden in gemengde bossen langs de Nette, met uiterst fraaie uitzichten op de Eifel. Dankzij de goede verbinding met de Wacholderweg (Jeneverbesroute) kunt u ook heerlijk genieten van de heidevelden met jeneverbessen.

Bergheidenweg: Netterhöfe

Beschrijving van de Bergheidenweg

Deze ongeveer 10 kilometer lange rondwandeling kenmerkt zich door zuidelijke flair. U begeeft zich door heidevelden met jeneverbessen en pijnboombossen. Prachtige wandelpaden voeren u door gemengde bossen, langs de Nette en de Selbach naar adembenemende uitzichten op de Eifel. Als u volop van de heidevelden wilt genieten kunt u gebruikmaken van de verbinding met het Traumpfad Wacholderweg (de Jeneverbesroute).

De route begint op de parkeerplaats van de wintersportfaciliteit nabij Arft en voert door een open heidelandschap in het beschermde natuurgebied Heidbüchel. Het pad door de karakteristieke zand- en heidevegetatie wordt omringd door oeroude pijnbomen. Op de top van de Heidbüchel wordt uw klim beloond met een uniek uitzicht. Tijdens de afdaling door het bos vertakt de weg zich naar het aangrenzende Traumpfad Wacholderweg. Bij de bosrand buigt de route af naar links, in de richting van het Nettetal. Voorbij het dorpje Netterhöfe steekt u de Nette over, waarna de route het dalbeekje volgt.

Via een houten brug voert de route opnieuw over het water. In het daarop volgende Selbachtal wordt u volledig omringd door hoge bomen. Imposante rotswanden verlenen het dal het karakter van een ravijn. De route vervolgt zich langs de kabbelende beek omhoog door het bos en via veldwegen naar een schuilhut waar u kunt genieten van een adembenemend panorama. Daarna voert de weg licht bergopwaarts via het open veld. Na de L10 te hebben gepasseerd komt u aan bij het Dr. Heinrich Menke Park. Na voorbij het Konrad Adenauer-monument opnieuw de L10 te hebben gekruist, staat u een wandeling rond de Raßberg te wachten. Van daaruit bereikt u al snel het beginpunt van het Traumpfad.

Hoogtepunten van de Bergheidenweg

  • berg- en heidevelden met jeneverbessen
  • Nettedal
  • het ravijnachtige Selbachdal
  • de Raßberg
  • beschermd natuurgebied Heidbüchel
  • Dr. Heinrich Menke Park

Terug naar overzicht traumpfade in de eifel

Bron:http://www.traumpfade.info