Algemene Huurvoorwaarden

Wanneer u de vakantiewoning of studio boekt, verklaart u zich akkoord met de algemene huurvoorwaarden en ons privacybeleid. Gelieve ze daarom zorgvuldig door te nemen wanneer u wilt boeken.

De verhuurder, te noemen “Eifel Appartementen”, geeft in huur aan de huurder de woning(en) en/of studio(´s) “Eifel Appartementen” gelegen
Kyllburgerstrasse 3a, 54655 Orsfeld – Duitsland. De woningen plus studio´s tezamen zijn geschikt tot maximaal 22 personen.

 1. Beschrijving van de verhuurde:
 • Woning van +/-130m² op de beganegrond voor tot 8 personen en woning van +/-70m² op de eerste etage tot 4 personen, studio op de beganegrond van +/-35m² tot 2 personen, studio op de beganegrond van +/-45m² (met extra slaapkamer) tot 5 personen.
 • Woningen 130m² en 70m²: Ruime leefruimte met open volledig ingerichte keuken met koel-vries combinatie, inbouwoven, inductiekookplaat, vaatwasmachine, koffieapparaat, waterkoker, broodrooster, servies.
 • Studio´s 35m² en 45m²: Ruime leefruimte met openkeukenblok met koel-vries combinatie, magnetron, koffieapparaat, waterkoker, eierkoker, broodrooster, servies.
 • Eet- en zitgedeelte met ruime bank, extra comfortabele slaapbank*, Flat Sat-TV, Radio* / Cd-player.
 • Badkamer met wasmachine*/**, regen inloopdouche, handdouche, design wastafel met spiegels, toilet en toilet garnituur.
 • Woning 130m²: Twee ruime slaapkamers beide met tweepersoonsbed (1.80×2.00) en twee eenpersoonsbedden (0,90×2,00) met nacht kastjes, kledingkast met hangers, verlichting, raamverduistering.
 • Woning 70m²: een (1) grote slaapkamer met tweepersoonsbed (1.80×2.00) en twee eenpersoonsbedden (0,90×2,00) met nacht kastjes, extra bed/woondeken, kledingkast met hangers, verlichting, raamverduistering.
 • Studio 35m²: een (1) tweepersoonsbed (1.80×2.00) met nacht kastjes, sierkussens, extra bed/woondeken, kledingkast met hangers, verlichting, raamverduistering.
 • Studio 45m²: een (1) tweepersoonsbed (1.80×2.00) met nacht kastjes plus een extra slaapkamer met drie (3) eenpersoonsbedden (0,90×2,00), kledingkast met hangers, verlichting, raamverduistering.

*Woning 130m²  **Woning 70m²

 1. Aanvaarding goede staat

De verhuurder biedt het verhuurde aan en de huurder aanvaardt het goed in de staat zoals het zich bevindt, in goede staat van onderhoud, veiligheid, hygiëne en bewoonbaarheid .

 1. Bestemming en gebruik

3.1 Het verhuurde is exclusief bestemd voor bewoning op basis van seizoenverhuring. De huurder kan van deze woning niet zijn hoofdverblijfplaats maken. Elke wijziging door de huurder aan de bestemming of het gebruik van het goed is niet toegestaan.

3.2 De vakantiewoningen en studio´s hebben tezamen 22 slaapplaatsen (excl. baby bedden) en voorzieningen voor maximaal 22 personen. Het is niet toegestaan om de woningen met meer dan het vermelde maximum aantal personen te bewonen.

3.3 Staat van het goed: Het verhuurde goed wordt voor in gebruik name volledig gepoetst en in een nette staat gebracht. Bij het verlaten van de woning dient het huis terug in een nette staat achtergelaten te worden (opgeruimd).

Na uw verblijf gaan wij er van uit dat u zelf voor vertrek alles op zijn plaats terugzet, de afwas gedaan is en alle gebruikte huishoudelijke apparatuur en het sanitair (toilet!) is schoongemaakt en u de bedden achterlaat zoals u ze aangetroffen heeft. Bij niet naleven van deze voorwaarden kunnen extra schoonmaakkosten aangerekend worden. (bedden zijn steeds op voorhand door ons opgedekt)

 1. Overdracht en onderverhuur

Het is de huurder niet toegestaan zijn rechten over te dragen, noch het pand te verhuren aan derden.

 1. Betaling en voorwaarden

5.1 De huurprijzen staan vermeld op de pagina “Prijzen“ op de website. Alvorens een boeking definitief wordt, dient er 50% van de huursom betaald te worden.

5.2 De helft van de huurprijs dient bij boeking voldaan te worden. Het restant uiterlijk 3 weken voor aankomst.  De borg is op de dag van aankomst aan de verhuurder te betalen.

5.3 De verplichting van de verhuurder om toegang tot het goed te verschaffen wordt uitgesteld tot de huur plus borg volledig aantoonbaar betaald is.

5.4 Bij niet-tijdige betaling is de huurder in verzuim. De verhuurder stelt hem schriftelijk of per mail van op de hoogte. Hij/zij heeft dan alsnog de mogelijkheid het verschuldigde bedrag binnen 7 dagen te voldoen. Indien de betaling ook dan uitblijft, wordt het huurcontract geannuleerd op de dag van het verzuim. We betalen de borg terug via: Bankoverschrijving tot 7 dagen na het uitchecken.

5.5 De verhuurder behoudt zich het recht de overeenkomst op te zeggen wegens gewichtige omstandigheden. In dat geval wordt de huurder zo snel mogelijk op de hoogte gesteld van de annulering van het huurcontract en zal deze binnen twee weken na annulering de reeds betaalde huur teruggestort krijgen.

6.Verbruik en kosten

6.1 De vaste kosten staan vermeld op de pagina “Prijzen“ het verbruik van water, elektriciteit, verwarming en Internet zijn daar in begrepen. Indien het verbruik bovengemiddeld is zal de verhuurder het meerdere verbruik in rekening brengen of de bijkomende kosten worden van de waarborg afgerekend.

6.2 Bed en keukenlinnen, 2 handdoeken voor het aantal betalende personen zijn voorzien in de huurprijs en de kosten voor verwarming. Als blijkt dat de woning niet in nette staat is verlaten kunnen extra schoonmaakkosten worden aangerekend, deze worden afgehouden van de waarborg.

6.3 De huurder verbindt er zich toe, het verhuurde en zijn inhoud in alle situaties goed te behandelen als een goede huisvader. Dit betreft o.a. het sluiten van ramen en deuren bij wind regen, het afsluiten van de woning bij afwezigheid, en het redelijk verbruik van de verwarming.

6.4 Voor het drogen van de was staat een droogrek ter beschikking die alleen buiten gebruikt mag worden. Het drogen van de was in de woning is uitdrukkelijk niet toegestaan. (!)

6.5 Voor het gebruik van de wasmaschine vragen we u een bijdrage in de kosten van 2 Euro.

 1. Afvalverwerking

7.1 De huurder verbindt er zich toe om zijn afval correct te sorteren volgens de procedure beschreven in 7.2 en in het huisreglement.

7.2 Te volgen procedure: afvalbakken legen (alle afval op een correcte manier in de tonnen bij het huis deponeren)

Restafval in de grijze vuilnisbak (geen glas)

PMD afval in de daartoe bestemde container met gele zak deponeren.

Glas gereinigd in de daartoe bestemde container (in het dorp bij de kerk) deponeren

Papier en karton in de blauwe vuilnisbak deponeren.

Wij zorgen voor de wekelijkse lediging van de tonnen.

 1. Huurwaarborg

8.1 Om een goede afloop van het huurcontract te verzekeren, betaald de huurder een huurwaarborg ten bedrage van €200,- per appartement en €150,- per studio voor Eifel Appartementen aan de verhuurder, alvorens hij het goed in gebruik mag nemen. De 50% van de huursom wordt uiterlijk binnen 5 dagen na reservering als bevestiging betaald op de bankrekening van de verhuurder. Eventuele hiermee verband houdende bankkosten (Paypal) (let op: bij correct gebruik van de IBAN-gegevens is een bankoverschrijving binnen de EU gratis!) zijn voor rekening van de huurder.

8.2 De verplichting van de verhuurder om toegang tot het goed te verschaffen wordt uitgesteld tot 100% van de huursom en plus de huurwaarborg volledig aantoonbaar betaald is. Bij in gebreke blijven van de betaling zal de overeenkomst op de ingangsdatum als ontbonden worden beschouwd. De huurwaarborg staat volledig los van de te betalen huur.

8.3 Wanneer zowel huurder als verhuurder akkoord zijn kan na de huurperiode deze waarborg aangewend worden om eventuele bijkomende (service) kosten te verrekenen.

8.4 Wanneer geen schade ontstaan is, zal deze huurwaarborg ( eventueel vermindert met de extra verbruikskosten) binnen de 1 week na huurtermijn terugbetaald worden door de verhuurder. Eventuele bankkosten hieraan verbonden ( let wel: bij correct gebruik van de IBAN gegevens is een bankoverschrijving binnen de EU gratis!) zijn ten laste van de huurder.

 1. aansprakelijkheid huurder

9.1 De huurder is aansprakelijk voor schade aan het vakantiehuis toegebracht door hemzelf en/of zijn reisgenoten dan wel bezoekers. Hij is gedurende de huurperiode verantwoordelijk voor het huis en hij verplicht zich het huis netjes en schoon te houden. Het wordt aanbevolen om naast de eigen familiale verzekering een aparte reisverzekering af te sluiten.

9.2 Het is de huurder niet toegestaan om meer personen c.q. dieren in het vakantiehuis onder te brengen of dieren mee te nemen, dan vermeld staan op de schriftelijke bevestiging en/of rekening. De eigenaar mag in dat geval de huurder weigeren en de huur per direct opzeggen met inhouding van de complete huurprijs.

9.3 De huurder is verantwoordelijk voor alle vormen van schade inclusief aan inboedel zoals op het einde of na de verhuurperiode door de verhuurder wordt vastgesteld.

9.4 Alle schade dient voor vertrek van de huurder aan de verhuurder gemeld te worden.

 1. Bezoek van de verhuurder

Het is de verhuurder toegestaan, door het goed te bezoeken, met als doel na te gaan of alle verplichtingen uitgevoerd worden. Dit recht wordt rekening houden met het privé leven van de huurder en met mate uitgevoerd.

 1. Verantwoordelijkheid bij ongevallen en inbraak

11.1 De verhuurder is niet verantwoordelijk voor ongevallen die in en/of rondom het huis gebeuren. Het gebruik van roerende zaken in en rondom het huis worden van de huurder en zijn reisgenoten zoals bezoekers uitdrukkelijk op eigen risico gebruikt. De verhuurder kan niet aansprakelijk gehouden worden voor eventuele schade aan personen en inboedel die door fout gebruik of niet nakomen van de gebruiksinstructies gebeuren.

11.2 De huurder is verantwoordelijk voor diefstal en schade aan de inboedel. Bij diefstal zonder sporen van braak, bijv. Door het niet afsluiten van ramen en deuren bij afwezigheid, is de huurder aansprakelijk voor de geleden schade.

 1. Allerlei

12.1 Eventuele drukfouten in dit contract, of andere formulieren en documenten, zijn onder voorbehoud.

12.2 De verhuurder behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen door middel van errata.

12.3 De verhuurder en verhuurbemiddelaar zijn onder geen enkele voorwaarde aansprakelijk en verantwoordelijk voor ontstaande schade aan alle betrokken personen of roerende en onroerende goederen.

12.4 De afzonderlijke huurinstructies maken integraal deel uit van deze overeenkomst. Gelieve alle bepalingen strikt te volgen.

 1. Storno

Bij storno en veranderingen tot 31 dagen voor uw aanreisdatum krijgt u de volle betaalde som.
Bij storno en veranderingen tot 21 dagen voor uw aanreisdatum worden met 50% van uw boekingsbedrag berekend.
Bij storno die later plaatsvinden, alsmede niet verschijnen worden met het volle boekingsbedrag berekend.

*-Het wordt aanbevolen om een aparte reis/annuleringsverzekering af te sluiten.-*

Het is niet toegestaan om in de woningen te roken!

Huisdieren niet toegestaan!

Onder voorbehoud van eventuele fouten in de tekst.