Dagtrips
dagtrips

 

 

Speciaal de verscheidenheid  maakt de Eifel zo bijzonder, of het nu de Vulkaneifel is met voornamelijk Bos- en Gesteente gebied of de Zuid-Eifel met het mildere klimaat of de Moezelregio met de vele wijnbergen en schilderachtige dorpjes met de leuke winkeltjes.
Bijvoorbeeld Bernkastel, langs de Moezel gelegen. Dan is er nog de nabije grens van Luxemburg, die weer een geheel andere sfeer heeft.

Het hele jaar door zorgt de Eifel met zijn prachtige natuur voor heerlijke ontspanning.
In het voorjaar kunt u genieten van het ontluiken van de bloemen en gewassen en de unieke bossen.
In de zomer kunt u in alle rust van de zon genieten en “chillen”, tijdens een Barbecue of de in de nabije omgeving de natuur zwembaden die veelal door natuur bossen omgeven zijn of de  “Vulkaan badeseen” bezoeken.

Er is ook de mogelijkheid om te gaan kanovaren op de Sauer of Tretbootvaren op de Staussee te Biersdorf.
De Teufelsschlucht”Teufelsschlucht met “watervallen” in Irrel is ook zeer de moeite waard.
Een ruim aanbod van wandel- fiets en motor-routes zorgt voor de nodige afwisseling.

De Herfst kleurt alles weer nieuw, de kleuren van de bossen laat zich vergelijken met een „Indian Summer“indian summer een grote verschijdenheid aan dieren is daar gehuisvest.
Het kan zomaar gebeuren dat u reeën, wilde zwijnen, vossen, marters, roofvogels, hazen en nog veel meer van dichtbij tegen komt.

Voor kinderen is er ook een dierpark in de buurt, “Dierenpark Daun”Dierenpark Daun daar kan men met de auto door het gebied rijden, de dieren zijn behoorlijk tam en komen dicht in de buurt van de auto´s.
Nog twee dierenparken zij er, dit zijn de Zoo in Luenebach of het dierpark in Gondorf.

Verder is er natuurlijk nog het mooie openluchtzwembad “freibad Kyllburg” midden in de natuur in Kyllburg (3km).Freibad Kyllburg

Maar ook bij slecht weer zijn er veel mogelijkheden speciaal voor de kinderen, zoals de Kartbaan in Bitburg.
Een groot hallenbad met sauna erlebnisbad Bitbutg– en wellnessbereik, (ook in Bitburg, 12km)) biedt de hele familie vele mogelijkheden.
Voor de grote en kleine is ook een bezichtiging van de Brouwerij in Bitburg, de bierstad hier in onze omgeving ook zeker de moeite waard.
Enige Kilometers verder kan men ook nog de verbouw van hopp in de mooie omgeving bekijken die voor de bierbrouw nodig is.

Ook in de winter kan men hier van de unieke natuur genieten, het skigebied “Wolfschlucht” of skigebied “Schwarzer Mann” het grootste in Rheinland–Pfalz is slechts 25 min. verwijderd.
Daar is een natuur- en kunst sneeuw piste voorhanden, ideaal voor skien- snowboarden of rodeln.
Ook Bitburg heeft nog een overdekte schaatshal.schaatshal Bitburg

Kultureel zijn er vele monumenten (Denkmaelern) te bezichtigen, bijvoorbeeld de oudste stad van Duitsland Trier,  met Keizerlijke thermen en andere interessante bezienswaardigheden.

Bezoek ook eens de vele kastelen en paleizen, slechts 3 km van ons vandaan het “Schloss Malberg”Schloss Malberg of ca. 25 min. verwijderd, het kasteel “Burg Manderscheid” en ca. 20 min. “Burg Rittersdorf” en vele, vele meer.

Dan is er nog de Vulkaneifel met de bekende “Maaren”Schalkenmehren die een fasinerend verhaal van het verleden tot leven laat komen.
Wat vele niet weten is de verschijdenheid van gesteente rond ons gebied, de EdelsteenstadIdar-ObersteinIdar Oberstein laat een ieder versteld staan, daar kan men de vindplaatsen en de verwerking van de edelstenen live zien of als souvenier aankopen.

Dit alles zijn slechts kleine tips, het landschap is gewoon uniek, deze regio verkennen is altijd spannend uitdagend en interessant.
Uitgebreide folders liggen voor u klaar.